Igrišče Cubo v Smledniku je gostilo Mednarodno mladinsko prvenstvo Slovenije na katerem so domači golfisti in golfistke dosegli odlične rezultate. V osmih različnih starostnih kategorijah pri dekletih in fantih so dosegli štiri zmage in še štiri mesta na odru za zmagovalce. Slovenska ekipa v postavi Zala Jesih, Eva Kiri Fevžer, Timon Svetek Zgonec in Leon Car pa je bila tudi prepričljivo najboljša v Pokalu Narodov pred Italijo in Avstrijo.

Igralci in igralke iz enajstih držav so bili navdušeni nad odlično organizacijo prvenstva, saj so bili poleg urejnega igrišča in prislovične slovenske gostoljubnosti deležni tudi brezplačnega kosila. To jim je po vsakodnevnih napetih igrah še kako teknilo, saj so sončno vreme in visoke temperature izpraznile njihove energijske zaloge. Zelo zadovoljna sta bila tudi Saša Gjerkiš in Luka Triller, ki sta s svojo ekipo ves čas tekmovanja skrbela, da je bilo za vse nastopajoče poskrbljeno na najvišjem nivoju.

Pohvaliti gre tudi neumorno Metko Jamar, ki je vodila skupno lestvico prvenstva in da je bil rezultat vsakega od nastopajočih objavljen že po odigranih devetih luknjah in takoj po koncu vsakega kroga. Direktor tekmovanja Gorazd Kogoj pa je poleg vsega ostalega dela uspešno izvedel tudi neposredni prenos, ki so si ga v živo na domačih računalnikih lahko ogledali tudi tisti starši in navijači, ki niso prišli v Slovenijo.


V močni mednarodni konkurenci so se odlično odrezali naši najboljši igralci in igralke, mnogi mlajši pa so dobili motivacijo za nadalnje delo in prepotrebne izkušnje za igranje treh krogov seštevne igre. Zelo nasmejan je bil tudi Borut Hočevar (Racman GK), ki se je srčno boril vse tri dni in dosegel 312 udarcev. Čeprav na lestvici ni prehitel nikogar mu je igranje z najboljšimi prineslo nov navdih za trening v vročih poletnih mesecih. Absolutno najboljša rezultata pri fantih in dekletih sta dosegla Eva Kiri Fevžer (GK Arboretum) z 215 udarci (-1) in Leon Car (Racman GK) z 203 udarci (-13), ki sta tudi zmagala v svojih kategorijah do 18 let.

“Zelo sem zadovoljna z svojo igro in rezultatom, saj se nas je zadnji dan za zmago potegovalo vsaj pet. Nisem gledala na druge, ampak sam želela samo najbolje odigrati rundo. Na koncu sem imela tudi nekaj sreče, saj Zala Jesih ni zadela pat s katerim bi se izenačila z menoj” je povedala Eva Kiri Fevžer.

Podoben pristop je imel tudi Leon Car, ki je povedal :” Za razliko od prejšnjih turnirjev na katerih sem zadnji dan igral preveč obremenjen z rezultatom sva tokrat z atijem naredila drugačen načrt. Med igro sem se več pogovarjal s soigralcema in skušal ne misliti o rezultatu. Potem, ko je Jan Čirič naredil večjo napako na osmi luknji sem vedel, da me lahko premagata samo Michal Talanda in Benjamin Zyla, ki je igral v skupini pred nami. Igral sem sproščeno in ko sem bil na zadnji luknji 180 metrov od zelenice sem si rekel da naj še to na “easy” odigram in z brdijem končam turnir. Vesel sem zmage, še bolj pa dobre forme pred Evropskim prvenstvom.
 

Poletna sezona turnirjev je polnem teku in člani reprezentančnih selekcij bodo po tridnevnem treningu na Bledu konec tedna odpotovali na Evropska prvenstva. Moška članska in mladinska ekipa na Češko, ženska članska ekipa pa v Španijo.
 

Najboljši v akciji na igrišču:

SHANIA BREINHÖLDER

TOMI BEZENŠEK

NEJC ČOP TOMŠIČ

CHIARA CORNETTI

LAETITIA BONA FEDELI

THADDEUS MATTEO HUANIGG

EMMA EVA JACZKOVICS

ZALA JESIH

SEBASTIAN KAHR

LANA MALEK

EMMA LUCREZIA MANZINI

TIMON SVETEK ZGONEC

MICHAL TALANDA

FLORIAN WEBER

ALEXANDER ZYLA

BENJAMIN ZYLA


Jul 09, 2024