Eagle so edini golf klub, ki se ponaša s štiriindvajset letno tradicijo organiziranja in izvedbe “Pastirskih turnirjev”. V prvih letih so jim dovolili, da lahko na površinah okrog letališča Ljubljana, še pred prvim obilnim gnojenjem naredijo devet lukenj za “Pastirca”.

Je pa treba povedati, da brez tandema, Marjan Trilar, tudi idejni “oče” kluba in pastirskega turnirja, z golfom se je “okužil” med študijem v ZDA, in predsednika Stanislava Bobnarja, donedavnega tehničnega direktorja Letališča dr. Jožeta Pučnika, bi vse te ideje ostale teorija.

“Vsakoletna srečanja na turnirjih s prijateljskim klubom Kranjska Gora smo začeli leta 2003. V bistvu združujemo na Pastirskem turnirju dve tekmovanji. Posebej štejejo rezultati naših članov na Pastiskem turnirju, po pet najboljših bruto in sedem najboljših neto rezultatov pa gre v seštevke točk. Tokrat smo jih mi za zmago zbrali 465, gostje 385. Trenutno smo varuhi prehodnega pokala. Kako bo poleti na igrišču v Kranjski Gori pa ne vem. Tam imajo gostitelji velikansko prednost. Na našem, pastirskem turnirju je pri damah šla zmaga Vereni Slavec s 30 bruto točkami, druga je bila Julijana Jamnik s 24 bruto točkami. Pri moških je zmagal Gregor  Šenk s 31 bruto točkami, Janez Ciperla je bil s 27 bruto točkami drugi,” pove predsednik kluba Stanislav Bobnar.

Igrišče na posestvu JGZ Protokolarne storitve Brdo je domicilno za tri klube, GK Eagle in Golf & Country club Kranj in Pič in pat zvezo, ki ima na devetih luknjah igrišča zelene oznake za njihov način igre.

Majhna ekipa vzdrževalcev Brda, ki jih vodi Tomaž Čadež vzorno skrbi, ob igriščih  nogometnega centra NZS, za golf igrišče. Jeseni  pred dvema letoma so odprli še dve novi luknji. Zdaj pa se člani klubov in vsi drugi lahko veselijo odločitve, da bodo nekaj lukenj podaljšali, na novo preuredili. 

Takrat bodo igrišče homologirali in postalo bo tudi uradno igrišče za igranje za hendikepe.

Besedilo in fotografije: Mirko Kunšič 


Apr 18, 2024