Državno prvenstvo za seniorke

Danes se je na lepo urejenem golf igrišću Otočec zaključilo Državno prvenstvo za seniorke. Udeležba je bila malo manjša, kar je razumljivo. Trije zaporedni dnevi igre, negotova vremenska napoved in težavnost igrišča pri udeležbi na takem tekmovanju igrajo veliko vlogo.

Gospem, ki so se tekmovanja udeležile in odigrale vse tri dni, nekatere v seštevnem, druge v stableford načinu, je treba izreči vso pohvalo in priznanje.

Prvenstvo je s prejšnjega tedna zaradi dežja bilo premaknjeno na ta teden in kasneje, spet zaradi dežja zamaknjeno za en dan. Tako se je prvi krog odigral v sredo in zadnji danes. Tekmovalke so bile deležne dežja, vročega sonca, sopare, ki se je dvigala iz mokre trave in danes tudi grmenja in oddaljenih strel, skratka z vremenskega repertoarja je manjkalo le nekaj pojavov.

Najboljšo igro je pokazala Mojca Fratnik (GK Kranjska Gora), ki je s skupno 271 udarci osvojila prvo mesto in naziv letošnje državne prvakinje med seniorkami. Na drugem mestu, z le udarcem razlike (272) ji je sledila Marta Šbül (GK Moravske Toplice), tretje mesto pa je z 274 udarci osvojila Dragica Vojsk (GK Ptuj).

V stableford skupni je s skupno zbranimi 23 točkami bruto zmago slavila domačinka Mira Retelj (GK Grad Otočec).

Vsem sodelujočim, vodji seniork pri GZS, igrišču in zaposlenim ter tudi sodniku še enkrat iskrena hvala za sodelovanje in trud. Se srečamo v prihodnjem letu, za katero upamo, da se bo odvijalo manj negotovo kot letošnje.

 


Jun 19, 2020