Na drugem turnirju letošnje Ladies European Tour sezone v Maroku sta nastopili tudi dve Slovenki. Z odlično igro prav dva dni (74,74) se je Ana Belac zanesljivo uvrstila v finale, ki ga je začela na 18. mestu, medtem ko je Pia Babnik za dva udarca zgrešila rez in končala na 71.mestu  (79,77). 

Modro igrišče v Royal Dar Es Salamu s parom 73 je bilo po otvoritvenem turnirje letošnje LET sezone v Keniji prejšnji konec tedna drugi test za igralke, ki se v skupnem seštevku borijo za točke na lestvici Race to Costa del Sol. Znova je odlično igrala zmagovalka prvega turnirja Aditi Ashok iz Indije, ki je končala na tretjem mestu in na lestvici zanesljivo vodi pred včerajšnjo zmagovalko Majo Stark iz Švedske, ki je v treh dneh odigrala 207 udarcev (71,67,69) in z rezultatom -12 za štiri udarce prehitela Linn Grant (SWE), še za udarec več pa je zaostala Aditi Ashok, ki je delitev drugega mesta izgubila z bogijem na zadnji luknji.

Ana Belac je finalni dan začela odlično z brdijem na drugi luknji, nato pa sta jo zaporedna bogija na četrti in peti luknji zaustavila pri napadu na višjo uvrstitev. Prvih devet lukenj je odigrala z udarcem nad parom igrišča, nato pa osmimi zaporednimi pari prišla na zadnjo luknjo in z brdijem končala turnir z 221 udarci (74,74,73) kar je bilo dovolj za delitev 24.mesta.

Naslednji konec tedna bo še posebej zanimiv, ker se bodo igralke na Aramco Saudi Ladies International borile za 5 milijonov dolarjev nagradnega sklada, kar je več kot desetkrat več kot na prvih dveh turnirjih letošnje sezone. Turnir v Savdski Arabiji pa finančno ne bo najbogatejši letos, saj bodo igralke zadnji teden julija v francoskem Evianu igrale za 6,5 milijona dolarjev in dva tedna kasneje sredi avgusta na AIG Women's Open v Veliki Britaniji za rekordnih 7,3 milijona dolarjev bogat nagradni sklad.


Feb 12, 2023