Dan slovenskega golfa - odprta vrata za vse

Vsa slovenska golf igrišča, klubi in krovna organizacija GZS bodo tudi letos omogočili vsem, ki bi radi spoznali, se naučili in igrali golf, da pridejo na predstavitev oziroma učno uro kot tudi na družabni turnir na devetih luknjah.

5. ali 12. septembra bodo igrišča na široko odprla vrata novim golfistom, ki bi si želeli spoznati šport za vse življenje. Letošnje leto in tudi lansko sta bili posebni, saj je Ana Belac začela nastopati v seriji LPGA, v elitni družbi najboljših igralk na svetu, Pia Babnik, ena od vodilnih igralk evropske serije, pa je na nedavnih olimpijskih igrah nastopila kot prva  Slovenka v zgodovini.

Golf je lahko sopotnik za vse življenje in eden od redkih športov, ki nima negativnih vplivov. Prav zato je smiseln slogan: »Pejt v naravo. Igraj golf.«

Osnovni namen projekta Dneva slovenskega golfa je združiti začetnike oziroma nove golfiste z aktivnimi golfisti na slovenskih igriščih, ter novim golfistom omogočiti bolj konkreten vpogled v šport, ki v svojem naravnem okolju ponuja najboljše možno sožitje gibanja v naravi. Na turnirju, na katerem bodo v paru igrali novi golfisti in aktivni golfisti, bodo začetniki dodobra spoznali olimpijski šport, nekaj njegovih zakonitosti in kako poteka tekmovanje.

Zagotovo bo na golfskih igriščih pripravljeno  še kaj zanimivega, kar bi dodatno spodbudilo nove igralce za igranje golfa. Nekaj dodatne stimulacije ob tekmovanju v patanju, ciljanju košev ali golfskega srečelova, bo prav gotovo dalo vzgonski veter. 

Slovenska golf igrišča, golfski klubi in GZS vabita na Dneva slovenskega golfa, 5. in 12. septembra 2021, kar pomeni, da lahko vsakdo izkoristi prvi termin na enem igrišču in to še enkrat ponovi teden dni kasneje, na drugem igrišču. Za obisk na Dnevu slovenskega golfa potrebujete le športno obutev in dobro energijo.

Vse informacije in podrobnosti o igriščih, prijavi in terminih najdete na uradni spletni strani Golf zveze Slovenije: WWW.GOLFPORTAL.SI

Predvideni termini na igriščih

Nedelja, 5. september: Mokrice, Radenci, Bled, Cubo, Otočec in Arboretum

Nedelja, 12. september: Zlati Grič, Trnovo, Ptuj, Lipica, Livada, Olimje, Stanežiče in Bovec

 


Aug 30, 2021