Na golf igrišču Ptuj se je danes (30.5.2021) zaključilo 3-dnevno Državno prvenstvo za seniorje 2021. Kljub nevihti, ki je v četrtek dodobra »razmetala« igrišče, je vzdrževalcem igrišča pod taktirko direktorja Jerneja Lončariča uspelo pripraviti igrišče za prvenstvo.

V treh dneh smo videli zanimiv »boj« med lanskoletnim zmagovalcem Andrejem Kraljem (GK Grad Otočec) in Darkom Kočarjem (GK Slovenska Bistrica). Prvi dan je Andrej odigral odlično in prevzel vodstvo s kar zajetnim številom udarcev (7) pred Darkom in Robertom Kremplom, ki oba prihajata iz golf kluba Slovenska Bistrica.

Drugi dan so se zadeve spremenile. Robert Krempl je odigral krog pod 80 in prevzel vodstvo. Bil pa je tudi edini igralec med vsemi, ki mu je to uspelo. Seveda je slabšim rezultatom prispevalo tudi slabo vreme, dež, veter.. . Andrej Kralj je odigral krog pod pričakovanji in tako sta si z Darkom Kočarjem zamenjala mesti v razvrstitvi. Veliko težav pa je imel tudi Robert, Krempl, ki kroga ni odigral najbolje. Se je pa med prve tri prebil Roman Medik, Darkov klubski kolega in tako je bilo zmagoslavje Slovenske Bistrice po drugem dnevu skoraj popolno.

Zadnji krog je napovedal zanimiv boj med treni vodilnimi igralci, se je pa iz ozadja pojavil Ljubo Lah (GK Lipica), ki se je z zelo dobrim rezultatom tretjega kroga (76) prebil na končno drugo mesto, Andrej Kralj, ki nikakor ni ujel pravega ritma prvega dne, pa se je moral zadovoljiti s tretjim mesto.

Darko Kočar je zadnji dan pokazal da premore veliko golfskega znanja, taktično in zbrano je odigral 18 lukenj in z rezultatom zadnjega dne, s 77 udarci, slavil zmago in si tako priboril naslov absolutnega državnega prvaka med seniorji za leto 2021.

Izkupičeku za Golf klub Slovenska Bistrica je doprinesel še Stanislav Kaučič, ki je v kategoriji od HI 11,5 in višje slavil zmago, za njim pa sta se uvrstila Vojko Zidanšek (GK Zlati Grič) in Milan Lampe (GK Grad Otočec).

Na koncu se moramo zahvaliti vsem tekmovalcem, ki so se po svojih najboljših močeh borili, ne samo z igriščem temveč tudi z muhastimi vremenskimi pogoji.

Seveda pa ne smemo pozabiti na vzdrževalce, vodstvo igrišča in ostale zaposlene, ki so se potrudili v vseh pogledih in se jim iskreno zahvaljujemo za ves trud.

Foto zapis dogajanja na prvenstvu si lahko ogledate na naši uradni strani FB TUKAJ!


Maj 31, 2021