Ljubljana, 9.7.2024 - Po uspešnih tridnevnih pripravah na Bledu so člani treh slovenskih reprezentanc odpotovali na Evropska ekipna prvenstva.

Ženska članska reprezentanca v Španijo, moška in mladinska reprezentanca pa na Poljsko.

Danes vsi začenjajo s tekmovanji, ki se bodo končala v soboto.

Evropsko žensko ekipno prvenstvo gostijo Španci na igrišču Real Sociedad Hipica Espanola Club de Campo v Madridu. Na tekmovanju nastopa 19 držav, ki imajo v ekipi v šest tekmovalk. Slovenske barve zastopajo članice Neža Šiftar, Barbara Car, Lana Malek ter mladinke Eva Kiri Fevžer, Zala Jesih in Mia Lavrih, ki jih vodi Aleš Gregorič. Medtem, ko so starejše na prvenstvih igrale že večkrat in imajo veliko izkušenj, se bodo mlajše predvsem privajale na močno mednarodno konkurenco in zahtevne pogoje nastopanja.
Domačinke so branilke naslova in bodo naredile vse, da obržijo pokal doma. To pa ne bo lahko, saj so na tekmovanje prišle vse najboljše igralke stare celine. Zmagovalno ekipo bomo dobili po petih tekmovalnih dnevih, ko bodo ekipe odigrale kar osem krogov. Prva dva kroga igrajo vse ekipe seštevno igro ter nato še dvoboje glede na osvojeno mesto v prvem delu tekmovanja.

Rezultate ženske ekipe lahko spremljate tukaj!

Člani in mladinci so odpotovali v poljski Krakov, kjer bodo oboji nastopili na istem igrišču Krakov Valley Golf. Člansko reprezentanco, ki jo vodita Uroš Gregorič in njegov pomočnik Nik Pogorelčnik Hojnik sestavljajo kapetan Jan Hribernik, Tomi Bezenšek, Jan Čirič, Jakob Balkovec, Žiga Strašek in Luka Strašek. Nastopajo v diviziji II, kjer bodo igrali v konkurenci reprezentanc Belgije, Grčije, Hrvaške, Češke, Slovaške, Madžarske, Islandije, Litve in gostiteljice prvenstva Poljske.
 

Rezultate moške ekipe lahko  spremljate tukaj!


Mladinska ekipa pod vodstvom Matjaža Carja prav tako nastopa v drugi diviziji evropskega golfa in jo sestavljajo kapetan Leon Car, Timon Svetek Zgonec, Luka Šamec, Blaž Pauletič, Tine Lah Mršek in Tim Bohinc. Za preboj v višji rang tekmovanja se bodo pomerili z reprezentancami Škotske, Belgije, Estonije, Portugalske, Slovaške, Madžarske, Turčije, Grčije, Latvije in Poljske.

Rezultate mladinske ekipe lahko spremljate tukaj!


Jul 09, 2024