Drugi nivo ekipnega evropskega prvenstva za člane bo na bolgarskem igrišču Pravets, ki leži 50 km zahodno od Sofije. Igrišče, ki ga obdaja jezero Pravets je bilo odprto 2011, do danes pa je gostilo številna tekmovanja pod okriljem evropske golf zveze. Slovenska reprezentanca se bo v boju za napredovanje v A divizijo borila z reprezentancami Poljske, Hrvaške, Andore in domače Bolgarije. Glavni trener slovenskih reprezentanc Uroš Gregorič je zbral najboljšo zasedbo, zato gre verjeti, da bodo Kristjan Vojteh Burkelca, Jan Čirič, Luka Naglič, Žiga Strašek, Luka Strašek in Gal Patrik Štirn uspeli v svoji nameri.

Pet ekip bo s tekmovanjem začelo 6. julija, le uvodni dan pa bo namenjen seštevni igri. Po 18 odigranih luknjah bodo reprezentance razporejen po rezultatih, kjer šteje pet najboljših. Vsak naslednji dan, pa se bodo ekipe med seboj pomerile v match in foursome igri.  Zato bo za slovensko reprezentanco najbolj pomemben prvi dvoboj, pri čemer, bo prvouvrščena ekipa po seštevni igri, drugi dan prosta in tako že preskočila uvodni obračun na izpadanje.

Uroš Gregorič je pred odhodom v Bolgarijo strnil misli: »Na pripravah na igrišču Royal Bled Golf smo skušali odpraviti napake tako pri dolgi kot tudi pri kratki igri. Ekipa je precej suverena in mislim, da prav vsi lahko odigrajo zelo dobro, kar kažejo tudi letošnji rezultati. Želimo osvojiti prvo mesto in se uvrstiti v A divizijo. Igrišče Pravets je relativno odprto, malce je tudi links, precej je vodnih področij, je pa zelo lepo urejeno. Vsekakor primerno za evropsko prvenstvo.«

Kristjan Vojteb Burkelca, Gal Patrik Štirn, Jan Čirič, Luka Naglič in glavni trener Uroš Gregorič (manjkata Žiga in Luka Strašek)


Jul 02, 2022