Tretje merjenje moči najboljših slovenskih amaterskih golfistov je bilo konec tedna na Mokricah. Po odigranih 54 luknjah sta si prepričljivi zmagi vsak v svoji konkurenci priigrala Barbara in Leon Car iz Racman golf kluba. Oba sta bila favorita za zmago že pred turnirjem, saj je bila konkurenca najboljših precej okrnjena zaradi nastopov v tujini. Kljub temu sta turnir odigrala z odliko in zanesljivo vodila od prvega do zadnjega dne.

V ženski konkurenci je Barbara Car odigrala 220 udarcev ( 75,72,73) in potrdila dobro formo. “ Sem zadovoljna, čeprav je bilo še nekaj napak. Še boljšo igro si želim na Odprtem prvenstvu Slovenije v Moravskih Toplicah, kjer bo tudi močnejša konkurenca igralk iz tujine “ je povedala najboljša slovenska igralka. Z drugim mestom je bila zadovoljna tudi Mia Lavrih, ki je nadaljevala letošnjo uspešno sezono osvajanja stopničk na državnih tekmovanjih. “ Igrala sem dobro, le zadnji dan sem naredila preveč nepotrebnih napak “ je povedala mlada članica GK Grad Otočec. Pohvaliti gre tudi Taro Stjepanovič ( Racman GK), ki je v svojem krstnem nastopu na Slo Touru zasedla odlično tretje mesto in dokazala, da lahko igra tudi na daljših in tehnično zahtevnejših igriščih.

 


Pri fantih je Leon Car ( Racman GK) že prvi dan z odigranim parom igrišča letvico postavil precej visoko in potem, ko je drugi krog odigral z 69 udarci (-2) je bilo jasno, da zmago lahko izgubi samo, če se mu bo tretji krog povsem ponesrečil. Njegovi sotekmovalci tega niso dočakali in Leon Car je zmagal z  214 udarci (71,69,74). “Že na trening rundi sva z atijem naredila dober načrt kako igrati na težkem igrišču. Ugotovila sva, da zaradi peska na zelenicah te ne bodo tako “brejkale” zato sem patal naravnost na luknjo. Tudi na igrišču sem veliko igral z dolgimi železi, saj Mokrice niso najbolj prijazne pri zgrešenih drajverjih. Po nasvetu trenerja tudi nisem igral visokih čipov na zelenico, ampak sem bolj valil nizke žoge kar je bilo zaradi odbojev bolj zanesljivo.” Za razliko od Leona, ki je vse dni igral zelo premišljeno in ni pretiraval z močjo udarcev so mnogi drugi odlični igralci hoteli doseči rezultat z agresivno igro, kar pa na težkem igrišču ni najboljša taktika. Še posebej na peti in sedmi luknji, ko se vsako “kazanje mišic” na igrišču kaj hitro konča z  kazenskimi udarci. “ Na teh luknjah res nisem forsiral in raje odigral par ali celo bogi, ker vem kako hitro si lahko kaznovan” je še dodal Leon Car, ki je v treh dneh odigral kar 11 brdijev in imel samo en slab trenutek, ko je zadnji dan na prvi luknji odigral osem udarcev. Brez tega bi še drugi dan zapored odigral pod parom igrišča, kar dokazuje njegovo vrhunsko formo.

Zelo zadovoljen je Mokrice zapustil tudi Anže Lavrih, ki je z odličnim zadnjim krogom, ko je z 72 udarci dosegel najboljši rezultat dneva, na koncu zasedel odlično drugo mesto. “ Res sem vesel, saj sem prva dva SLO Toura odigral pod pričakovanji in mi ta rezultat veliko pomeni. Mokrice so mi bile vedno všeč in čeprav na njih ne igram velikokrat nisem imel težav z taktiko. Pred turnirjem sem jih poleg trening runde odigral samo še enkrat. Veliko sem se naučil tudi v drugem krogu, ko sem igral z Leonom in opazoval kako pametno je igral napram drugim mojim soigralcem. Te izkušnje sem uporabil tudi danes in dosegel svoj najboljši rezultat, ki mi daje veliko zagona za trening” je povedal Anže Lavrih iz GK Grad Otočec. Tretje mesto je osvojil Samuel Arnaud iz GK Riverside Zagreb, ki je z odlično igro zadnji dan za udarec prehitel klubskega kolega Dina Glavaša.
 


Naslednji SLO Tour bo šele sredi septembra na Ptuju, a do takrat naši najboljši golfisti ne bodo imeli veliko časa za počitek. Začenja se sezona mednarodnih turnirjev pri nas in v tujini, člani reprezentance pa bodo nastopili tudi na Evropskem prvenstvu za moške in ženske.


Maj 06, 2024