Ana Belac je uspešno zaključila kvalifikacijski turnir ( 38 mesto, -12) za potrditev pravice nastopa na LPGA touru v sezoni 2023.

V uspešnem letošnjem letu v katerem je naredila rez na sedmih od devetnajstih turnirjev na katerih je nastopila je bila njena najboljša uvrstitev delitev 35. mesta na Dio Implant LA Open. Po uspehih v amaterskem golfu, ko je kot štipendistka Univerze Duke postala kapetanka svoje ekipe in jih vodila do prestižne zmage NCAA leta 2019 je leta 2020 prestopila med profesionalke. Odlično je začela na Epson Touru, kjer je dosegla tudi eno zmago in tri uvrstitve med deseterico najboljših ter po zmagi na kvalifikacijskem turnirju 2020 Ascensus Race to the Card prvič dobila pravico nastopa na LPGA touru leta 2021, ko je tudi dosegla svojo do sedaj najboljšo uvrstitev.

Na turnirju The Ascendant LPGA benefiting Volunteers of America se je delila četrto mesto. Čeprav življenje poklicne golfistke ni lahko, pa je 25-letna Ana iz Portoroža trdno odločena da nadaljuje po začrtani poti in uspešno igra na oni strani Atlantika tudi v prihodnjih sezonah.


Dec 13, 2022