Včeraj, 11. septembra 2022 je na Trnovem potekal že osmi krog Šolskega tekmovanja.
 
V starejši konkurenci M u12 in U18 se je pomerilo 27 tekmovalk in tekmovalcev. Najboljši rezultat v teh dveh skupinah je z 41 udarci dosegel Tine Lah Mršek s Ptuja. Z devetimi udarci več so mu sledili Lukas Fideršek (GK Ptuj), Kovač Andrej (Racman GK), Filip Prijatelj (GK Grad Otočec) in Gal Grudnik (GK Kranjska Gora). Ker so vsi zaključili z rezultatom 50 udarce, je od razvrstitvi odločal boljši rezultat na zadnjih šest luknjah. Tako je drugo mesto osvojil Lukas Fideršek, na tretjem pa mu je sledil Andrej Kovač. 
 
 
V kategoriji dečki do 12 let je s precej prednosti (45 udarcev) prvo mesto zasedel Aljaz Car (Racman GK), drugi je bil domačin Tilen Marucelj (GK trnovo) s 52 udarci in z udarcem več (53)  mu je na tretjem mestu tesno sledil Žan Korez (GK Ptuj).
 
 
 
Pri Mladinkah do 18 let so si tekmovalke na prvih treh mestih bile rezultatsko zelo blizu. Povedla s 46 udarci je Lana Vabič (GK Lipica), na drugo mesto se je s 47 udarci uvrstila Teja Stergar (GK Ptuj) in z 48 udarci je bila tretja Mia Lavrih (GK Grad Otočec).
 
 
Deklice do 12 let so si prva tri mesta prav tako razdelile le z udarcem prednosti: 1. mesto je pripadlo Ani Evi Usenik (GK Trnovo (44 udarcev), drugo mesto Tari Stjepanović (Racman GK), ki je zbrala 45 udarcev in tretje mesto Hani Vabič (GK Lipica s 46 udarci. 
 
 
V mlajših dveh starostnih kategorijah so rezultati na prvih treh mestih bili naslednji: 
 
Dečki do 10 let
1.mesto: Lukas Kvas (GK Olimje) 43 udarcev
2.mesto: Borut Hočevar (Racman GK)44 udarcev
3.mesto: Matija Škrut (GK Ptuj)48 udarcev
 
 
Dečki do 8 let
1.mesto: Leon Kalan (GK Trnovo) 42 (boljših zadnjih 6 lukenj)
2.mesto: Val Vid Vuk (GK Ptuj) 42 udarcev
3.mesto: Adam Hervol (GK Lipica) 51 udarcev
 
 
Deklice do 10 let
1.mesto: Iva Irgolič (GK Ptuj)  44 
2.mesto: Lejla Irgolič (GK Ptuj) 49
3.mesto: Neža Gorše (GK Grad Otočec) 59 
 
 
Deklice do 8 let
1.mesto: Lana Fir Lavrih (GK Grad Otočec) 60
2.mesto: Manca Ravnikar (Racman GC) 75
 
V mlajših dveh kategorijah je nastopilo 19 tekmovalk in tekmovalcev. 
 
Vreme je bilo prijetno jesensko. Vendar so nam na štartu in tudi na deveti luknji kar ponagajale mušice, ki so v velikih rojih veselo obletavale nastopajoče. Nekajkrat so nastopajoči prav zato morali odstopiti od prvega udarca in počakati, da so mušice odletele proč. Tudi tokrat so bile z nami Ljubljanske Mlekarne s svojim čokoladnim mlekom za vse.
 
Tekst in slike: Metka J.
GZS

Sep 12, 2022