Nekoliko hladnejše jutro na včerajšnjo nedeljo, 12.maja 2024 nas je pozdravilo na golf igrišču Kranjska Gora, ki se je zeleno bleščalo med gorami, v jutranjem soncu. Kot vedno, so nas že pričakali prijazni člani GK Kranjska Gora, ki so poskrbeli, da je igrišče bilo lepo pripravljeno, označeno in je igra tekla gladko in brez zapletov, tudi na najbolj zahtevnih in nepreglednih luknjah.

Igrišče sicer ni najdaljše, je pa ozko in to marsikomu povzroča precej preglavic. Vendar, dan je bil lep in zato so udeleženci, tokrat jih je v štirih starostnih kategorijah skupaj bilo 55, večinoma kar dobre volje prihajali nazaj. Na koncu nas je za vzorec in da ne pozabimo kako to izgleda, poškropil dež, vendar le zadnjo skupino tekmovanja na zadnji zelenici.

Golf klub Kranjska Gora je edini klub, ki aktivno pomaga pri organizaciji Šolskega tekmovanja že vsa leta. Člani, prostovoljci, pomagajo pri organizaciji, igralce usmerijo do njihovih žogic na nepreglednih delih igrišča, poskrbijo, da je igrišče urejeno, na startnem mestu starter in na igrišču sodnik. Za ta njihovo prijazno pomoč in sodelovanje smo jim zelo hvaležni in se k njih tudi radi vračamo.

Nekoliko grenak priokus pusti le dejstvo, da tekmovalke in tekmovalci odidejo pred podelitvijo in tako ne izkažejo časti najboljšim in vsem, ki so se trudili zanje. Naj spomnimo, golf je šport časti in lepega obnašanja, tako pred, med in po tekmovanju. V to rubriko sodi tudi podelitev in prav je, da si v tem času, ko življenje praktično drvi mimo nas, vzamemo trenutek, se sprostimo in skupaj zaploskamo, ter polepšamo dan sebi in tistim, ki so aplavz zaslužili z dobro igro!

Zahvaljujemo se našim stalnim sponzorjem.

Tokrat so se najbolj izkazali:

Mladinci U18

 1. mesto: Vid Kavnik 40
 2. mesto: Lukas Fideršek 42
 3. mesto: Fedja Rejc 43

Mladinke U18

 1. mesto: Tara Stjepanovič 35 (boljših zadnjih 5 L)
 2. mesto: Teja Stergar 35
 3. mesto. Tara Svetek Zgonec

Dečki U12

 1. mesto: Matija Škrut 41
 2. mesto: Tim Bezlaj 43
 3. mesto: Lukas Kvas 47

Deklice u12

 1. mesto: Neža Gorše 49
 2. mesto: Aja Kranjc 50
 3. mesto: Corina Stela Kvas 57

Dečki U10

 1. mesto: Adam Hervol 48
 2. mesto: Aleks Nikolaj Djuratović 60
 3. mesto: Jakob Matija Koren 64

Deklice U10

 1. mesto: Ana Ružič 49
 2. mesto: Lisa Ana Dojer 51
 3. mesto: Lana Lavrih Fir 56 (boljši rezultat na zadnjih 6L)

Dečki U8

 1. mesto: Tim Šulin 43
 2. mesto: Žak Habič 44
 3. mesto: Ian Lavrih Fir 53

Deklice U8

 1. mesto: Nila Mikec Balabanič 63

Maj 13, 2024