17. Turnir prijateljev Čarovnic 2018 spet na golf igrišču Livada

        

31. oktobra so se v prekrasnem sončnem vremenu in na odlično pripravljenem golf igrišču na 7. Golf turnirju prijateljev Čarovnic 2018 spet zbrale čarovnice in čarovniki.

Čarovniška komisija, ki jo že od začetka teh turnirjev vodi čarovnik Andrej, pomagata mu čarovnica Darinka in neumorni prekmurski čarovnik Jožko,  je s svojim delom letos pričela že mnogo pred turnirjem in izkazalo se je, da je bilo kar prav tako.

Tradicionalno odlično vzdušje na čarovniških turnirjih je tudi letos na ta turnir privabilo skoraj 90 čarovnikov in čarovnic iz skoraj cele Slovenije.

Po tradicionalnem nagovoru Andreja in Jožeta je bila poleg navodil za igro predstavljena tudi letošnja novost srečanja, patanje za Čarovnico leta 2018.

Po končanem turnirju so se čarovnice pomerile na vadbeni zelenici pred hotelom Livada. Namesto patrov se je komisija odločila, da bodo uporabile brezovo metlo…..bilo je zanimivo. V izločilnih bojih se je pomerilo 30 čarovnic.

Letošnja Čarovnica leta pa je po zagrizenih kvalifikacijah postala Lili Gerdin.

Nagrado, ki jo je prispeval prijatelj Goran iz G3 Spirits, je čarovniška komisija podelila na svečani večerni razglasitvi rezultatov po končanem turnirju.

Posebni nagradi, ki jih je letos prvič  prispeval čarovnik Brane, sta bili slika  akademskega slikarja Marka Zoroviča in skulptura belega goloba iz keramike akademske kiparke Sanje Ajdišek.

Sliko je po opravljenem žrebu prejela letošnja čarovnica leta Lili Gerdin, skulpturo pa je ob spontanem aplavzu vseh prisotnih podelil glavni čarovnik Andrej neumornemu čarovniškemu prijatelju in vodji golf igrišča Jožetu Pucku.

In kakšni so bili letošnji rezultati? Enako kot lani jih je spet krojilo težko, vendar odlično golf igrišče Livada, zmagovalci pa so bili v bruto kategoriji nepremagljiva prekmurska čarovnica Marta Šbül z rezultatom 20 bruto, med čarovniki je bil v bruto kategoriji zmagovalec Bojan Peterka z rezultatom 22 bruto.

Najbližje čarovnici na luknji št.4 je žogico poslala Lili Batič in sicer 244 cm od na zastavici obešeni čarovnici. Med čarovniki je bil z 374 cm zmagovalec Janez Dobrovoljc.

Namesto najdaljšega udarca so čarovnice in čarovniki tekmovali v kategoriji najbližje metli. Tu je z 986 cm zmagala čarovnica Mateja Novak, med čarovniki pa je bil najbližje in sicer z 183 cm čarovnik Jani Kavtičnik.

Pa za konec še zmagovalke in zmagovalci v neto kategorijah:

  • Čarovnice skupina A – hcp 0-23,9 – zmagovalka je bila Renata Šimenko, 33 neto, drugo mesto je zasedla Alenka Vogrinec z enakim rezultatom vendar slabšim na drugih 9.luknjah, tretja pa je bila čarovnica Zlata Šmid Ipavec in sicer z 30 neto.
  • Čarovnice B - hcp 24,0-36 je z odličnim rezultatom 41 neto zmago slavila čarovnica Katjuša Čeferin, drugo mesto je zasedla Mateja Novak z rezultatom 35 neto, z enakim rezultatom vendar slabšim na drugih devetih luknjah pa je tretje mesto osvojila Gabi Jenko.
  • Najboljši med čarovniki v A skupini, hcp do 20,0 je bil zmagovalec Marjan Landeker, zbral je 35 neto točk, sledita mu na drugem mestu Branko Volkar z rezultatom 34 neto in boljšim rezultatom na drugih devetih luknjah od Dareta Šimenka, ki je bil tretji.
  • V skupini B je z odličnim rezultatom 42 neto zmagal čarovnik Milan Mele, drugi je bil z prav tako odličnim rezultatom 39 neto marschal z igrišča Diners Cubo golf Brane Galič, tretji pa je bil lanskoletni najboljši začetnik in sicer z 35 neto točkami.
  • V skupinah C  hcp 36,1-54 –   je med čarovnicami z 36 neto točkami zmagala letos odlična  čarovnica Maša  Drenik, med čarovniki pa je bil najboljši z za začetnika v golfu odličnim rezultatom 38 neto Jernej Blatnik.

Nagrado za Najboljšega začetnika leta 2018 je dobila  Natalija Strmecki.

 

Druženje čarovnic in čarovnikov je trajalo še pozno v čarovniško noč, čarovniška komisija pa je vsem udeležencem obljubila, da bo čarovniško srečanje tudi drugo leto. To bo obenem jubilejno leto za čarovnico Darinko in čarovnika Andreja, saj bo zanju leto 2019 jubilejno 18. leto, prvi turnir Prijateljev Čarovnic sta namreč organizirala že davnega leta…pa uganite, katerega leta in kje je to bilo. Prvi, ki se javi čarovniku Andreju, dobi drugo leto jubilejno nagrado. 


Nov 21, 2018